MĂGLAȘ Alexandru - Адвокатско друштво

Професионализам.
Почит. Лојалност.

За кабинетот

Услуги фокусирани на вашите проблеми.

Канцеларијата покрива широк опсег на прашања – од прашања од кривичното право, семејно право до прашања од управното или даночното право.

Целта на понудените услуги е да ви помогнат да го постигнете најдобриот резултат.

Криминални проблеми

Повеќето од нас ќе се соочат со кривична постапка во текот на нашиот живот.

Процедурите можат да бидат збунувачки и неповратно ќе ни го променат животот.

Можам да ви помогнам во кривичните работи за работите да не излезат од контрола.

Од возење под дејство на алкохол/супстанции до криминал на „белата јака“, сите тие имаат свои технички карактеристики.

Фискални прашања

Сакале или не, мора да плаќаме даноци, иако тешко се одредуваат и плаќаат.

Даночните прашања се вистинска работа. Услугите што ги нуди канцеларијата може да ви помогнат да управувате со овие прашања.

Услугите на фирмата покриваат повеќе даночни прашања што може да се појават. Од решавање на ситни прашања како што е заборавањето да ги обновите вашите простории до сложени прашања како што се меѓународните трансфери на средства, ДДВ, услугите на фирмата можат да помогнат.

Семејни проблеми

Идеално, семејството значи љубов, безбедност и удобност. Сепак, понекогаш работите не одат како што очекуваме.

Семејните прашања никој не сака да ги решава на суд, но кога ќе се појават такви ситуации се препорачува стручна помош.

Услугите на фирмата покриваат прашања поврзани со разводи, поделба на имотот, старателство, старателство и други прашања поврзани со семејството.

Општество, трговија и деловни прашања

Водењето бизнис е предизвик. За жал, бизнисите ќе страдаат кога ќе интервенираат регулативите.

И локалната и централната власт наметнуваат мноштво регулативи и казни за бизнисите.

Практично секој аспект од вашиот бизнис е регулиран.

Познавањето на вашите обврски и одговорности е од клучно значење за здравјето на вашиот бизнис.

Услугите на фирмата можат да ви помогнат со повеќето прашања што може да се појават во вашиот бизнис: од основањето на компанијата до нејзиното затворање, одобренија/овластувања, совети за трговските прописи итн.

Имотни и наследнички прашања

Добивањето имот не е лесно. Сепак, неговото одржување може да генерира повеќе проблеми од очекуваното - конфликти со соседите, табелирање, катастар, дефекти/недостатоци итн.

Разбираме колку овие прашања можат да бидат фрустрирачки, но тие се дел од животот и мора да се менаџираат. Не секој може да си го дозволи ризикот од губење на имотот, а за многумина е клучно ограничувањето на трошоците.

Дури и кога сакаме да располагаме со имоти, работите не се едноставни. Продажбата или легално одлучувањето како да се распредели на наследниците има свои предизвици.

Прашања за интелектуална и индустриска сопственост

Креативноста е клучна карактеристика кај нас. Во текот на животот, луѓето генерираат значителен број идеи и креативни дела (поезија, романи, слики, песни, текстови, сценарија, деловни и индустриски модели итн.).

Некои од делата може да бидат вредни и да бараат правна заштита. Да се ​​биде автор на вакви дела е исто така напорен, а животот е полн со проблеми за креативните автори.

Услугите на нашата канцеларија можат да ви помогнат со регистрација на трговски марки, патенти, дизајни, модели, авторски права, легални депозити за дела, како и други услуги.

Вреди да имате професионалец покрај себе за добро управување со вашите права и слободи!

За да ангажирате услуги, можете да ме контактирате на:

Телефон: (+40) 0756 248 777

Е-пошта: alexandru@maglas.ro

Правни услуги за вашите проблеми.

Адвокатска куќа Букурешт
Маглас Александру – Адвокатско друштво
CIF: 38635477

(+ 40) 756 248 777

Ул. Генерал Х.М. Бертелот, бр. 46, тело C2, прибл. 8,
Сектор 1, Букурешт,
Романија, 010169