Cum angajezi un avocat de drept penal (avocat penalist) din București?

1. Întreabă o cunoștință care are contact cu Bucureștiul (de preferabil, avocat)

Cea mai simplă modalitate de a găsi un avocat din București este să iei legătura cu o cunoștință de încredere.

Ideal este ca această cunoștință să fie avocat deoarece poate cunoaște colegi din București și să-ți recomande un avocat bun pentru tine și cazul tău.

Poți primi o recomandare și de la o cunoștință care nu este avocat. Totuși, ajută ca această cunoștință să aibă experiențe anterioare cu avocații pe care-i recomandă. Îți poate oferi detalii relevante pentru alegerea ta. De asemenea, îl poți întreba aspectele care te interesează despre avocatul recomandat. Desigur, ideal este sa discuți aspectele de interes cu tine direct cu avocatul pe care-l consideri calificat pentru cazul tău.

2. Poți identifica un avocat penalist în Tabloul Avocaților din Baroul București, disponibil pe site-ul www.baroul-bucuresti.ro

Pe site-ul oficial al Baroului București pot fi identificați avocații din Baroul București, dar și cabinetele sau societățile care au sedii secundare în București.

Lista de avocați este destul de mare și poate necesita timp parcurgerea tabloului, astfel că este recomandabil să te înarmezi cu răbdare.

Site-ul Baroului București poate fi, mai degrabă, util pentru verificarea statusului profesional al unui avocat identificat din altă sursă. Este important ca avocatul ales să fie avocat activ. Un avocat inactiv (suspendat, radiat, incompatibil etc.) nu poate să te asiste și nici să te reprezinte.

3. Poți căuta un avocat din București specializat în penal și pe site-ul www.cautavocat.ro

Este o platformă gestionată de UNBR (Uniunea Națională a Barourilor din România) destinată avocaților membri din barourile țării. Scopul este crearea unor profiluri care să ajute clienții în căutare de avocat.

Cuprinde un număr mare de avocați din Baroul București care au acceptat astfel de profile. Din acest motiv, căutarea este similară cu aceea de pe tabloul avocaților și poate dura mai mult timp.

4. Poți identifica pe Google, folosind cuvinte cheie precum „avocat drept penal București„, „avocat penal București” sau „avocat penalist București” (ori alte motoare de căutare)

Căutând pe Google poți identifica site-uri web, profile de social media și alte medii de prezentare ale avocaților Bucureșteni. De regulă, vei regăsi și datele lor de contact.

Poți folosi o multitudine de cuvinte cheie pentru a găsi avocatul dorit, dar probabil cele mai frecvente sunt:

  • avocat drept penal
  • Avocat penal”;
  • Avocat penalist”;
  • avocat drept penal București
  • Avocat penal București”;
  • Avocat penalist București”.

După găsirea avocatului pe care-l consideri bun, este bine să verifici calitatea de avocat activ în tabloul avocaților conform punctului 2.

Poate fi util să cauți și numele avocatului pe motoarele de căutare pentru a găsi date despre activitatea acestuia profesională, publicistică, academică etc. Totuși, nu toți avocații au o activitate publică online și nu ar trebui trase concluzii doar în baza unor astfel de căutări. Este bine să accesați cât mai multe surse de informare pentru a vă răspunde la curiozitățile privind avocatul dorit.

5. Poți căuta în mass media avocați despre care s-a scris că au participat la cazuri în fața instanțelor din București (trebuie verificat suplimentar deoarece pot fi și din alte orașe)

Avocații au apariții și în ziare, la televizor, la radio ș.a.m.d. Poți identifica numele unor avocați din știrile care prezintă cazuri aflate pe rolul instanțelor din București.

Totuși, faptul că un avocat apare în mass-media nu înseamnă că este avocatul bun pentru tine. Decizia angajării unui avocat nu trebuie luată după „popularitatea” sau mediatizarea avocatului dorit. Este mult mai important să rezonezi cu avocatul pe care vrei să-l angajezi.

Și în cazul unui avocat mediatizat, cel mai important este să ai încredere în el și să existe o bună comunicare pentru alegerea strategiei de apărare potrivită. Dacă nu poți cădea de acord cu avocatul selectat și să accepți soluția propusă de acesta, mai bine cauți un alt avocat.

Pentru stabilirea unui onorariu avocațial corespounzător speței dumneavoastră, utilizați următoarele mijloace de contact:

Telefon sau WhatsApp: +40756248777

E-mail: alexandru@maglas.ro

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *