Cum cauți un avocat din București?

1. Consultă-te cu persoane cunoscute de încredere care au avut contact cu avocați din București. Poți identifica avocați cu experiență sau specializați în cauze similare speței tale.

Primul pas recomandat pentru identificarea unui avocat din Baroul București este să apelezi la cunoscuți. Cunoscuții sunt o sursă bună de informații în care să ai încredere. Desigur, persoana cunoscută trebuie să fie de încredere, mai ales sub aspectul abilității de a alege un avocat.

 

Întreabă cunoștința despre cazul în care a angajat avocatul și cum a angajat avocatul. Informațiile despre caz sunt supuse secretului profesional dintre avocat  și client. Totuși, se pot oferi anumite informații generice relevante – cum ar fi tipul de caz (cauză penală, cauză fiscală, cauză administrativă, cauză de proprietate intelectuală, cauză de proprietate industrială etc.). Astfel, poți determina dacă avocatul a mai lucrat într-o anumită arie de practică și, eventual, dacă este avocat specializat.

 

În măsura în care îți poți da seama singur de aria de practică căreia se circumscrie cazul tău, poți elimina avocați care au experiență în alte ramuri. Astfel, de poți orienta către avocați care au experiență în aria de practică respectivă (domeniul de drept) sau care sunt specializați în respectiva arie (domeniu). De exemplu, dacă te confrunți cu un dosar penal, vei vrea să iei legătura cu un avocat cu experiență în dreptul penal sau care este specializat în cauze penale.

 

Poate fi util să cunoști și cum a fost angajat respectivul avocat. Sunt mulți avocați în Baroul București (aproximativ 10000). Fiecare avocat are modalitățile de contact și condițiile de angajare a serviciilor de avocat diferite. De asemenea, poate prezenta interes:

·         dacă persoana cunoscută a făcut o cercetare proprie asupra avocatului;

·         dacă a angajat respectivul avocat în baza altei recomandări;

·         dacă a identificat respectivul avocat și l-a angajat în baza comunicărilor mass-media;

·         dacă a angajat respectivul avocat în baza unei căutări spontane.

 

Astfel de informații îți pot fi de folos pentru a angaja un avocat potrivit pentru tine și pentru cazul tău. Nu este nimic greșit în a angaja un avocat în baza unei căutări spontane. Nu este nimic greșit în a angaja un avocat în baza unei căutări mai minuțioase. Greșit este să angajezi un avocat într-o manieră care îți provoacă remușcări sau nu te simți confortabil cu modalitatea aleasă.

 

2. Poți căuta un avocat al unui cabinet de avocat (cabinet de avocatură) din Baroul București în tabloul avocaților

Câți avocați sunt în Baroul București? După cum am spus mai sus, sunt mulți avocați înscriși în Baroul București – aproximativ 10000.

Câte cabinete de avocat sunt în Baroul București? Sunt aproximativ 6300 de cabinete de avocat (cabinete de avocatură) înființate în Baroul București.

Câte societăți de avocați sunt în Baroul București? Sunt aproximativ 600 de societăți profesionale de avocați. Dar tu ai nevoie de un avocat din aceștia.

 

Ce este și cum accesezi tabloul avocaților din Baroul București? Tabloul avocaților este disponibil pe site-ul www.baroul-bucuresti.ro . El permite, în principal, să cauți un avocat identificat în prealabil. Acesta este și rolul tabloului de avocați – să permită organelor judiciare și clienților să verifice că un anumit avocat are drept de practică.

 

Fiecare avocat are un profil în care se pot verifica anumite date declarate de avocat, printre care se pot regăsi și ariile de practică aferente avocatului în cauză.

 

Încercarea de a identifica un avocat potrivit pentru cazul tău prin a verifica profil cu profil toți avocații din Baroul București nu este recomandată. Necesită foarte mult timp și nu este eficient.

 

3. Poți căuta un avocat bucureștean pe platforma oficială UNBR cautavocat.ro

În anul 2022, Uniunea Națională a Barourilor din România a venit în sprijinul clienților care caută avocați prin înființarea platformei online cautavocat.ro.

 

Platforma răspunde la nevoia clienților de a căuta avocați din anumite barouri – în cazul nostru, Baroul București – care practică anumite arii de drept.

 

Prin intermediul platformei se pot filtra avocații după aria de drept practicată. De exemplu, dacă aveți nevoie de un avocat pentru un litigiu fiscal – puteți căuta direct un avocat specializat în drept administrativ și fiscal. Se pot utiliza filtrele de căutare puse la dispoziție.

 

Căutarea este mai organizată și mai facilă.

 

4. Poți căuta chiar pe motoare de căutare, precum Google, și să filtrezi rezultatele. Poți folosi cuvinte cheie precum „avocat București”, „cabinet de avocat București”, „cabinet de avocatură București”, „caut avocat București”

 

Un alt mod de a găsi un avocat din Baroul București este căutarea prin motoarele de căutare online. Majoritatea avocaților au pagini de internet sau profile pe diferite pagini de internet.

 

Pentru găsirea avocaților pe internet, este important să folosești cuvinte cheie relevante. Astfel de cuvinte cheie pot fi:

·         „avocat București”;

·         „avocați București”;

·         „cabinet de avocat București”;

·         „cabinete de avocat București”;

·         „cabinete de avocați București;

·         „cabinet de avocatură București”;

·         „cabinete de avocatură București”;

·         „caut avocat București”;

·         „caut avocați București”.

 

5. Dacă apreciezi că ai nevoie de un avocat specializat, poți folosi cuvinte cheie precum „avocat penal București”, „avocat fiscal București”, „avocat drept fiscal București”, „avocat administrativ București”, „avocat drept administrativ București” sau alte cuvinte cheie similare

 

În unele situații, ai nevoie de un avocat care să aibă experiență sau să fie specializat într-un anumit domeniu.

 

Cuvintele cheie au un rol determinant în filtrarea rezultatelor oferite de motorul de căutare. Este importantă adaptarea cuvintelor cheie la domeniul de drept aplicabil cazului tău. Pentru scopul prezentului articol, voi exemplifica cuvinte cheie pentru:

·         Avocat specializat în drept penal;

·         Avocat specializat în drept administrativ;

·         Avocat specializat în drept fiscal;

·         Avocat specializat în dreptul proprietății industriale;

·         Avocat specializat în dreptul proprietății intelectuale.

 

Astfel, pentru a căuta un avocat specializat în drept penal din București, poți folosi, de exemplu următoarele cuvinte cheie:

·         avocat penal București”;

·         avocat drept penal București”;

·         avocat penalist București”;

·         „caut avocat penal București”;

·         „caut avocat drept penal București”;

·         „caut avocat penalist București”;

·         Avocat București [infracțiune] – de exemplu, avocat București evaziune fiscală, avocat București spălare de bani, avocat București trafic de migranți, avocat București înșelăciune etc.

o   Nu este cel mai fericit mod de a alege cuvintele cheie pentru că avocații penaliști români nu sunt, în general, specializați cu strictețe pe anumite tipuri de fapte.

Pentru a căuta un avocat specializat în drept administrativ, poți folosi, de exemplu următoarele cuvinte cheie:

·         „avocat drept administrativ București”;

·         „avocat administrativ București”;

·         „avocat contencios administrativ București”;

·         „caut avocat drept administrativ București”;

·         „caut avocat administrativ București”;

·         „caut avocat contencios administrativ București”;

·         Avocat drept administrativ București [problemă administrativă] – de exemplu, avocat drept administrativ București autorizație de construire, avocat drept administrativ București contract administrativ, avocat drept administrativ București achiziții publice etc.

·         Avocat [problemă administrativă] București – de exemplu, avocat autorizație de construire București, avocat contract administrativ București, avocat achiziții publice București etc.

o   Ca și în cazul avocaților specializați în drept penal, este mai potrivit a se căuta un avocat de drept administrativ în genere, întrucât avocații care practică drept administrativ nu sunt specializați strict pe anumite acte, în general

Pentru a căuta un avocat specializat în drept fiscal, poți folosi, de exemplu următoarele cuvinte cheie:

·         „avocat drept fiscal București”;

·         „avocat fiscal București”;

·         „avocat contencios fiscal București”;

·         „caut avocat drept fiscal București”;

·         „caut avocat fiscal București”;

·         „caut avocat contencios fiscal București”;

·         Avocat drept fiscal București [problemă fiscală] – de exemplu, avocat drept fiscal București decizie de impunere, avocat drept fiscal București TVA, avocat drept fiscal București prețuri de transfer etc.

·         Avocat [problemă fiscală] București – de exemplu, avocat decizie de impunere București, avocat TVA București, avocat prețuri de transfer București etc.

o   Ca și în cazul avocaților specializați în drept penal și drept administrativ, este mai potrivit a se căuta un avocat de drept fiscal în genere, întrucât avocații care practică drept fiscal nu sunt specializați strict pe anumite acte fiscale, în general

Pentru a căuta un avocat specializat în dreptul proprietății intelectuale, poți folosi, de exemplu următoarele cuvinte cheie:

·         „avocat drept proprietate intelectuală București”;

·         „avocat proprietate intelectuală București”;

·         „caut avocat drept proprietate intelectuală București”;

·         „caut avocat proprietate intelectuală București”;

·         Avocat drept proprietate intelectuală București [problemă proprietate intelectuală] – de exemplu, avocat drept proprietate intelectuală București drepturi patrimoniale de autor, avocat drept proprietate intelectuală București drept de suită, avocat drept proprietate intelectuală București organisme de gestiune colectivă etc.

·         Avocat [problemă proprietate intelectuala] București – de exemplu, avocat drepturi de autor București, avocat drept de suită București, avocat organisme de gestiune colectivă București etc.

o   Ca și în cazul avocaților specializați în drept penal, în drept administrativ și în drept fiscal, este mai potrivit a se căuta un avocat de dreptul proprietății intelectuale în genere, întrucât avocații care practică dreptul proprietății intelectuale nu sunt specializați strict pe anumite probleme de proprietate intelectuală, în general

 

Pentru a căuta un avocat specializat în dreptul proprietății industriale, poți folosi, de exemplu următoarele cuvinte cheie:

·         „avocat drept proprietate industrială București”;

·         „avocat proprietate industrială București”;

·         „caut avocat drept proprietate intelectuală București”;

·         „caut avocat proprietate intelectuală București”;

·         Avocat drept proprietate industrială București [problemă proprietate industrială] – de exemplu, avocat drept proprietate industrială București marcă, avocat drept proprietate industrială București brevet de invenție, avocat drept proprietate industrială București desen, avocat drept proprietate industrială București model, avocat drept proprietate industrială București know-how etc.

·         Avocat [problemă proprietate industrială] București – de exemplu, avocat marcă București, avocat brevet de invenție București, avocat desen București, avocat model București, avocat know-how București  etc.

o   Ca și în cazul avocaților specializați în drept penal, în drept administrativ, în drept fiscal și dreptul proprietății intelectuale, este mai potrivit a se căuta un avocat de dreptul proprietății industriale în genere, întrucât avocații care practică dreptul proprietății industriale nu sunt specializați strict pe anumite probleme de proprietate industrială, în general

Pentru stabilirea unui onorariu avocațial corespounzător speței dumneavoastră, utilizați următoarele mijloace de contact:

Telefon sau WhatsApp: +40756248777

E-mail: alexandru@maglas.ro

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *