Cel mai bun avocat din București

1. Cel mai bun avocat nu există. Nu există un top oficial al avocaților.  

Fiecare avocat consideră că este cel mai bun în speța în care a fost angajat. Încrederea avocatului în propriile forțe este importantă pentru cercetarea corectă și aplicarea corectă a strategiei de apărare.

Nu există un top oficial al avocaților. Există avocați mai cunoscuți sau avocați care nu sunt la fel de celebri ori vizibili. Fiecare avocat decide asupra măsurii în care vrea să se expună public.

Unele persoane se ghidează după recenziile online acordate avocaților. Recenziile sunt orientative și nu reprezintă un criteriu obiectiv de departajare al avocaților. Există avocați care se bazează exclusiv pe propriile contacte directe și recomandări.

2. Avocații nu se împart în avocați buni și avocați răi. Un avocat poate fi bun pentru tine sau nepotrivit.

Oficial, nu există o listă oficială sau un organism care să evalueze oficial prestația avocaților. Totuși, avocații sunt supuși unui control disciplinar operat de baroul din care fac parte.

Dobândirea calității de avocat definitiv presupune trecerea mai multor „praguri”:

 • Obținerea licenței în drept;
 • Promovarea examenului de admitere în barou și înscrierea;
 • Urmarea cursurilor INPPA;
 • Promovarea examenului de dobândire a calității de avocat definitiv.

Aceste formalități asigură o pregătire minimală avocatului care-i permite să „existe” profesional și să poată dobândi cunoștințe și abilități practice. Experiența practică și deschiderea către dobândirea de noi cunoștințe caracterizează un „avocat bun”.

Un avocat nepregătit va avea de suferit profesional mai devreme sau mai târziu. Fie se va retrage singur, fie se va rezuma numai la activități profesionale foarte simple sau fie va fi exclus din profesie.

Astfel, este greu de vorbit despre un „avocat rău” întrucât, cel mai probabil, un astfel de avocat nu ar fi unul cu drept de practică.

3. Cel mai bun avocat din București este acela cu care rezonezi în rezolvarea cazului tău

Alegerea unui avocat este dificilă, mai ales într-un oraș precum Bucureștiul. Baroul București este cel mai mare barou de avocați din țară.

În momentul de față, Baroul București numără aproximativ 10000 de avocați activi. La nivel național sunt 26000 de avocați în România. Acest lucru înseamnă că 1 din 2,6 avocați din România este înscris în Baroul București.

Numărul mare de avocați înscriși în Baroul București oferă avantaje și dezavantaje deopotrivă:

 • Șansele de a identifica un avocat compatibil cu nevoie tale sunt mai mari;
 • Existența unui top al avocaților ar fi irelevantă întrucât sunt greu de „cernut” 10000 de avocați;
 • Dacă ești nemulțumit de prestația unui avocat, mereu va exista un alt avocat care îți poate prelua cazul mai departe;
 • Șansele să identifici un avocat pentru spețe neobișnuite sau deosebit de complexe sunt mult mai mari decât în restul țării. Este foarte puțin probabil să nu găsești un avocat competent care să-ți preia speța, atât timp cât ești dispus să achiți onorariul corect, indiferent cât de neobișnuit poate fi cazul.

Desigur, există diferite așa-zise „topuri de avocați”, dar acestea nu sunt deplin relevante. Ele nu pot surprinde decât anumite fațete ale avocaților și nu reprezintă o analiză a întregului corp profesional. Un client se poate informa cu privire la numele unor avocați existenți în astfel de topuri, dar trebuie să opereze verificări suplimentare pentru a „testa” acuratețea unor astfel de topuri de avocați.

Nu în ultimul rând, s-ar putea ca un „avocat de top” să nu rezoneze cu tine. Faptul că a rezonat anterior cu acei clienți care l-au „propulsat” în top nu înseamnă că este alegerea potrivită și pentru tine.

Prin urmare, nu există un „cel mai bun avocat din București”, dar poate exista cel mai bun avocat din București pentru tine. Trebuie doar să depui puțin efort de informare și să ai așteptări realiste financiare și temporale.

Pentru stabilirea unui onorariu avocațial corespounzător speței dumneavoastră, utilizați următoarele mijloace de contact:

Telefon sau WhatsApp: +40756248777

E-mail: alexandru@maglas.ro

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *